Samarbeid mellom Diabetesforbundet og NEFF

Samarbeid mellom Diabetesforbundet og NEFF

Et samarbeid mellom Diabetesforbundet og NEFF er etablert. Årsakene til samarbeidet er mange – men fellesnevneren er kosthold. 

I mars/april 2018 søkte vi i samarbeid med Diabetesforbundet ut til våre medlemmer på jakt etter engasjerte personer sultne etter relevant erfaring med kursholding om blant annet kosthold. Les mer her.

Kort om Diabetesforbundet

Aller først litt om Diabetesforbundet, en uavhengig interesseorganisasjon for personer som har diabetes og andre som er interessert i diabetes. Diabetesforbundet har medlemmer fordelt i hele landet på 18 fylkeslag og 117 lokallag som drives av engasjerte frivillige. Diabetesbehandlingens fire hjørnesteiner er: motivasjon, kosthold, fysisk aktivitet og medisiner. Kunnskap om betydningen av sunt kosthold, fysisk aktivitet og egenomsorg minsker sjansene for å utvikle alvorlige komplikasjoner.

«Motivasjonsgrupper» er et lavterskeltilbud som Diabetesforbundet har for de som ønsker å endre levevaner sammen med andre. Her er motivasjon, kosthold og fysisk aktivitet tangeringspunkter – de går inn i hverandre og er like viktige. I disse gruppene er målet at deltagerne skal inspirere og motivere hverandre til gode levevaner. Diabetesforbundet har over 90 godt etablerte motivasjonsgrupper rundt omkring i landet.

Hvorfor samarbeider NEFF med Diabetesforbundet?

NEFFs hovedprioritet er å ivareta medlemmenes interesse, og noe vi vet engasjerer mange av medlemmene våre er det utfordrende jobbmarkedet. Mange med 3-5 års utdannelse står uten relevant jobb – og vi vet alle at behovet er der. NEFF jobber derfor for å bidra til at ernæringskompetansen blir mer synlig i samfunnet. Samarbeid med Diabetesforbundet om rekruttering av personer med høyere utdanning innen ernæring til å holde kurs i motivasjonsgrupper et av tiltakene våre.

Vi mener samarbeidet gir mulighet for våre medlemmer til nyttig arbeidserfaring med av formidling om kosthold. Det er også mulighet til å skape et nettverk i lokalmiljøet, noe som ofte kan være nøkkelen til videre arbeid. Ikke minst bidrar man til å fremme bedre folkehelse, noe vi alle brenner for – det er jo derfor vi tok utdannelsen i utgangspunktet.

Vellykket rekruttering av kursholdere

NEFF og Diabetesforbundet fikk mange henvendelser på utlysningen. Vi plukket ut åtte engasjerte som var med på gruppelederkurset siste helgen i april. På kurset fikk deltagerne det verktøyet som trengs for å starte en gruppe i sitt nærmiljø. Hva slags motivasjonsgruppe de starter – foredrag om kosthold, matlagingskurs eller andre aktiviteter er opp til hver enkelt. Flere er allerede i gang med å ta kontakt med Diabetesforbundet sine lokallag for å bidra frivillig inn i eksisterende aktiviteter, samt samarbeid med Frisklivssentraler. Det blir utrolig spennende å følge disse videre.

NEFF håper på flere slike samarbeid i fremtiden!

2018-05-22T21:16:30+00:00

About the Author:

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.