NEFF er ikke lenger en del av Fagforbundet

NEFF er ikke lenger en del av Fagforbundet

Kjære medlem,

NEFF inviterte via utsendt mail den 20. desember 2018 alle medlemmer til et ekstraordinært møte den 10. januar 2019, for å informere om en betydelig endring i vår organisasjon. Slik kort beskrevet i mail-invitasjon er NEFF per 31. desember 2018 ikke lenger tilknyttet Fagforbundet. Bakgrunnen er at Fagforbundet, ved dets overordnede beslutningsorgan Forbundsstyret, vedtok 13. november 2018 og selvstendig å organisere (uten NEFF) kandidater med bachelor- og/eller mastergrad i ernæring. Dette betyr at samtlige medlemmer i Fagforbundet og NEFF fra og med 31. desember 2018 vil kun ha medlemskap i Fagforbundet – og ikke i NEFF.

Vi har besluttet å erstatte det stedlige møtet med kommunikasjon via våre digitale kanaler. Dermed vil styret være tilgjengelig per telefon, e-post og Facebook Messenger mellom kl. 18:00-20:00 torsdag 10. januar, for å kunne besvare alle spørsmål og henvendelser om dette direkte. Kontaktinformasjon finner du nederst i dette skrivet.

Styret i NEFF arbeider kontinuerlig for å fremme kompetansen til våre medlemmer med formål om et bedre arbeidsmarked, samt at dere skal få det beste organisasjonstilbudet. En overordnet organisering, slik vi har hatt i Fagforbundet, er viktig for vårt arbeid. Det gir en trygghet å stå samlet – som en del av et større nettverk. Å være en del av en større arbeidstakerorganisasjon gir også politisk slagkraft, samt tilgang til spisskompetanse på lønn- og arbeidsvilkår og juridisk bistand ved behov. NEFFs samarbeid med et overordnet forbund bør i tillegg alltid gi deg som medlem både et tilfredsstillende organisasjonelt tilbud og et faglig relevant tilbud. Det er imidlertid avgjørende å ha en god og tydelig samarbeidsavtale samt kommunikasjonsflyt for at et slikt samarbeid skal fungere.

NEFF har siden våren 2015 vært interrimgruppe i Fagforbundet i seksjon helse og sosial, i påvente av en fusjonering med konkrete samarbeidsrammer og ansvarsfordeling, og eget budsjett. I 2016 ble det vedtatt at NEFF skulle fusjonere med Fagforbundet. Denne prosessen stoppet imidlertid og dessverre opp. NEFF har forsøkt å få til en god og tydelig samarbeidsavtale som tjener både NEFF sine medlemmer og vårt overordnede formål, samt Fagforbundet. I november 2018 ble det imidlertid vedtatt i Fagforbundet å reversere vedtaket om fusjonering. Fagforbundet har samtidig vedtatt og fortsatt å organisere personer med bachelor- eller masterutdanning innen ernæringsfysiologi i en ernæringsfaggruppe med yrkessøsken som institusjonskokker/ ernæringsfagarbeidere, kantineansatte, dietetikere og kliniske ernæringsfysiologer under seksjon helse og sosial. Som følge av dette er ikke NEFF lenger en del av Fagforbundet. Vi har tilstrebet etter beste evne å finne en gunstig og bærekraftig løsning i Fagforbundet, men har dessverre ikke lykkes.

Det er viktig for oss å presisere at dere, som medlemmer, kun er medlemmer i Fagforbundet per dags dato. Dette er problematisk for NEFF, men mulig på grunn av hvordan strukturen på NEFF sin tilknytning til Fagforbundet var. Om dere ikke ønsker medlemskap i Fagforbundet alene, må dere selv melde dere ut.

Vi forventer at Fagforbundet også opplyser tidligere medlemmer av NEFF at de nå kun er medlem av Fagforbundet, og inngår i en faggruppe for ernæringsfag – sammen med yrkessøsken som beskrevet av der eksempelvis er institusjonskokker/ ernæringsfagarbeidere, kantineansatte, dietetikere og kliniske ernæringsfysiologer.

Per nå tilbyr ikke NEFF noe medlemskap. Styret må bruke tid og alle krefter nå i starten av 2019 på å finne en stabil og optimal løsning for organisering av NEFF og vårt fagmiljø. Vi mener det er viktig for vår yrkesgruppe å ha et reelt organisasjonstilbud i et stadig tøffere arbeidsmarked – på lik linje med andre yrkesgrupper.

Vi vil holde alle dere, våre tidligere medlemmer, oppdatert på hva som skjer med vår organisasjonstilknytning via våre kanaler; Facebook og nettside www.neff.no. Send oss gjerne en melding eller mail, dersom du ønsker personlig informasjon om når medlemskap er mulig igjen!

Med dette oppfordrer vi alle våre tidligere medlemmer til å ta kontakt torsdag 10. januar 2019, eller i forkant av dette, med eventuelle spørsmål eller tilbakemeldinger.

Direkte svar mellom kl 18:00-20:00 torsdag 10. januar 2019:

Telefon: 46415147

E-post: post@neff.no

Facebook: Norsk ernæringsfaglig forening, NEFF

 

Vennlig hilsen

Styret i NEFF

2019-01-08T09:19:14+00:00

About the Author:

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.