Fremtiden for NEFF

Fremtiden for NEFF

Takk for de som har henvendt seg til oss angående endringer i NEFF sin organisering, og alle som har vært medlem av og heier på NEFF.

Status

  • Det er vedtatt i Fagforbundet ikke å fusjonere med NEFF, som betyr at NEFF er ikke lenger en del av Fagforbundet. Grunnet strukturen på samarbeidet mellom NEFF og Fagforbundet og mangel på fusjonering er alle som var medlem av NEFF og Fagforbundet, etter 31. desember 2018, kun er medlem i Fagforbundet.
  • NEFF har per nå ingen overordnet organisering, og dermed heller ikke et reelt medlemskap å tilby.
  • Fagforbundet vil fortsatt, men selvstendig, organisere personer med bachelor og/eller master i ernæring, som vil inngå i en faggruppe for ernæringsfag – sammen med yrkessøsken som for eksempel institusjonskokker/ ernæringsfagarbeidere, kantineansatte, dietetikere og kliniske ernæringsfysiologer.

Hva skjer videre?

  • NEFF arbeider nå med å finne stabil og optimal løsning for organisering av NEFF og vårt fagmiljø. Vi mener det er essensielt for vår yrkesgruppe å ha et reelt organisasjonstilbud med en god faglig arena og som aktivt fremmer våre arbeidsvilkår, i et i et stadig tøffere arbeidsmarked. For å lykkes med vår ambisjon om at vår ernæringskompetanse skal anerkjennes og prioriteres i samfunnet, mener vi at en tilknytning til et overordnet forbund er avgjørende.
  • Dersom du vil fortsette å følge NEFF og kunne tenke deg medlemskap igjen når dette er mulig, så send en e-post til post@neff.no om dette. Vi vil da inkludere din e-post adresse i listen vår, og du vil få direkte informasjon når innmelding igjen er mulig.
  • Dersom du ikke ønsker å være medlem av Fagforbundet må du selv melde deg ut. Det kan gjøres her.

Bakgrunn

NEFF har siden vi kom inn i Fagforbundet i 2015 jobbet for å få til en fusjonering med et eget budsjett for NEFF og tydelige samarbeidsrammer mellom NEFF og Fagforbundet, som er formålstjenlig for begge parter. Dette har vi dessverre ikke lykkes med.

NEFF er til for å fremme kompetansen til våre medlemmer, samt vi jobber for at dere skal få det beste organisasjonstilbudet. Å være tilknyttet et overordnet forbund skal gi oss politisk slagkraft, støtte i arbeidsrettigheter og juridisk bistand ved behov, samt et etablert og fungerende administrasjonsapparat for medlemsregistrering og -henvendelser. Dette frigjør styret i NEFF sin tid til å jobbe målrettet med å gi medlemmer et faglig tilbud, samt til å jobbe med politisk påvirkning for anerkjennelse av vår kompetanse. Med foregående samarbeid har imidlertid flere av disse områdene vært utfordrende å ivareta og arbeide med på en tilfredsstillende måte, derfor velger NEFF å gå videre.

Disse årene i Fagforbundet har gitt styret i NEFF mange erfaringer med yrkesorganisatorisk arbeid som vi vil ta med oss videre på veien. Målet er en bærekraftig og sterk Norsk Ernæringsfaglig Forening. Følg med!

2019-01-10T22:25:29+00:00

About the Author:

Leave A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.